2015. december 4., péntek

Kelbimbó főzelék

A hideg téli napokon jól esik a meleg étel. Egy finom, forró főzelék hamar elkészül. Ha akad a fagyasztóban kelbimbó, és maradt pár szem krumpli, nem maradunk éhesek. 



Hozzávalók:
50 dkg mirelit kelbimbó
4 db krumpli
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
őrölt majoránna
őrölt (római) kömény
őrölt pirospaprika

A krumplit meghámozom, felkockázom, lábasba teszem. A fagyos kelbimbót hozzáadom, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízlés szerint sózom, fűszerezem, hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát, és fedő alatt puhára főzöm.
Az olajon megfuttatom a szeletelt fokhagymát, rászitálom a lisztet, és aranyszínűre pirítom. Meghintem pirospaprikával, felöntöm hideg vízzel, megkeverem, és besűrítem vele a főzeléket.
Feltétként illenek hozzá hozzá: fasírt, pörkölt, sült kolbász/virsli, tükörtojás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése