2014. július 10., csütörtök

Rácsos linzer

A klasszikus sütemények palettájáról újabb finom falat: rácsos linzer. A szaftos-rostos, házi baracklekvár, a tészta citromos-diós-mézeskalács fűszeres íze gyerekkori emlékeket idéz. Ezért sütöm meg újra és újra, s végre a blogba is felteszem. Íme:

Rácsos linzer


Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg vaj
1 biocitrom reszelt héja
1 evőkanál mézeskalács fűszer
1 csomag sütőpor
1 tojás
1-2 evőkanál zsíros tejföl
10 dkg darált mandula/dió

A tetejére:
házi baracklekvár
1 tojás

A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy 25x35 cm-es tepsit kivajazok-kilisztezek.
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom, utána 30 percig hűtőben pihentetem.
A 2/3 részét tepsibe nyomkodom, majd vastagon megkenem baracklekvárral. A maradék 1/3 adag tésztából rácsokat sodrok, és a lekváros rétegre rakom. Felvert tojással megkenem a rácsokat, hogy szép aranyszínűre süljenek majd. 
180 fokon, 25-30 percig sütöm. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése