2014. június 26., csütörtök

Petrezselymes karalábéfőzelék

Tegnapelőtt piaci körúton voltam, feltöltöttem a zöldségkészleteimet. Paprika, paradicsom, hagyma, leveszöldség - és néhány gyönyörű karalábé került a kosaramba. A heti főzelék kérdése ezzel el is dőlt. :)

Petrezselymes karalábéfőzelék

Hozzávalók:
3-4 nagyobb karalábé
5 dl zöldségleves vagy húsleves (csak lé!)
2 dl zsíros tej
bors 
petrezselyem
1 evőkanál liszt
5 dkg vaj

A karalábékat meghámozom, megmosom, és 1x1 centis kockákra vágom. A vajat egy lábasban megforrósítom, rádobom a karalábékat, és néhány percig pirítom. Meghintem a liszttel, a petrezselyemmel, és alaposan összeforgatom. Felengedem a levessel és a tejjel, sózom, borsozom, és pár perc alatt készre főzöm.
Tükörtojással, sült kolbásszal könnyű, nyári ebéd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése