2014. május 1., csütörtök

Juhtúrós keksz

Mostanában ez a kedvenc reggelim. Egymás után háromszor sütöttem újra két hét alatt. A recept azt írja, sokáig eláll, ám ezt nem tudom sem erősíteni, sem cáfolni. Nálunk 2-3 nap alatt elfogyott, ez pedig nem sok idő. :)

Juhtúrós keksz

Hozzávalók:
15 dkg (mangalica)zsír
50 dkg liszt
20 dkg juhtúró
1 púpos kávéskanál só
tejföl

Az első négy hozzávalót és annyi tejfölt, amennyivel jól nyújtható tésztát kapok, összegyúrom. Vékonyra nyújtom hatszor, aztán négyzet vagy téglalap alakúra vágom. Most 3x6 cm-es formára szeltem derelyevágóval, és minden darab tetejére vágtam keresztben két vonalat. 20 darab keksz lett belőle, ha kisebbre vágom, több lesz.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütöm. 
Teával, kakaóval kitűnő reggeli vagy uzsonna. Folpackba csomagolva sokáig eláll.

A recept Vízvári Mariska szakácskönyvéből való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése