2014. április 5., szombat

Angol tejes kenyér

A kedvenc pékárum mostanáig nem került fel a blogba, pedig gyakran sütöm. 10 évvel ezelőtt, Bártfai Laci bácsi kenyeres receptjei között bukkantam rá. Nagyon puha, jó ízű a tésztája. Lekvárral, mézzel, vagy rántotta mellé kiváló, és ahogyan a képen látszik: juhtúróval, sonkával, paprikával is ínycsiklandó reggeli /vacsora.

Angol tejes kenyér reggelire

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
3 dkg vaj
1 dkg élesztő
1 dkg porcukor
3 dl langyos tej

A lisztet egy nagy tálba szitálom, a tej kivételével mindent hozzáadok. Alaposan összedolgozom a tésztát, s ezután öntöm hozzá a tejet. Pluszban kevés lisztet szitálok bele mindaddig, míg kemény tésztatömeget nem kapok. Cipót formálok belőle, és konyharuhával letakarva, meleg helyen fél óráig kelesztem.
Lisztezett deszkán kis, tojásnyi gombócokat formálok a tésztából, a gombócokat apró kenyérformára alakítom ki. Tepsiben újra megkelesztem a kis kenyérkéket. Vizes tojással megkenem őket, és 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütöm őket.


Angol tejes kenyér


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése