2014. március 5., szerda

Tésztacsíkos csirkemell rudak

Újabb fejezet a 30 perc alatt készülő receptjeimből. :) A tésztába tekert csirkecsíkok további előnyei ( a gyors megvalósításon kívül), hogy kiadósak, és hogy evőeszköz nélkül, egy kézzel is fogyaszthatóak. Evés közben tehát lehet könyvet lapozni, vagy fél kézzel a klaviatúrán kopogni. 
Néha azért mártsuk bele a húst a szószba, vagy csipegessünk mellé zöldfélét, hogy ne legyen túl száraz! :)

Tésztacsíkos csirkemell rudak

Hozzávalók:
2 db nagyobb csirkemell filé
2 csomag mirelit leveles tészta (2x500g)
bors
bazsalikom
kakukkfű
pirospaprika

A kenéshez:
1 egész tojás
1 teáskanál chili

Előmelegítem a sütőt 180 fokra, és kikenem mangalicazsírral a tűzhelyhez tartozó nagy tepsit. 
A megmosott csirkemelleket kétujjnyi széles, ujjnyi vastag csíkokra vágom (megszámolom, hány darab), és egy tálba helyezem. Rászórom az összes fűszert, és kézzel alaposan összeforgatom a hússal. Pár percig állni hagyom, ezalatt előkészítem a tésztát.
A felengedett tésztákat kinyújtom, és annyi hosszú csíkot vágok belőlük, amennyi fűszeres csirkemellcsík van a tálban. 
Minden húsdarabot körbetekerek egy tésztacsíkkal, és a tepsibe fektetem őket. A tetejükön a tésztát megkenem a chilivel elkevert tojással, hogy szép színűre süljenek.
20-25 perc alatt készre sütöm őket az előmelegített, 180 fokos sütőben.



S hogy mi illik hozzá tálaláskor? Reggelire mustárral tálaltam, aztán a maradékot ebédre spenóttal. De bármilyen zöldséges szósszal, vagy párolt zöldséggel, friss fejes salátával gyors és kitűnő főétel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése