2013. október 9., szerda

Csirkemelles rakott patisszon

Az idei utolsó patisszonos recept. Még mindig volt a kamrában két kisebb példány, nem akartam, hogy tönkremenjenek. Egy kis hús kellett mellé, fűszerek, sajt, tejszín - és fél óra múlva tálaltam is az ebédet. :) 

Csirkemelles rakott patisszon



Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
2 kisebb patisszon
2 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
pirospaprika
bors
bazsalikom
majoránna

olaj a sütéshez

A csirkemellet megmosom, kockákra vágom, és 2 evőkanál olajon 1-2 perc alatt fehérre pirítom. Pirospaprikát szórok rá, kevés vizet öntök alá, időnként megkeverve negyedóráig sütöm. Amikor készen van, sózom, borsozom, bazsalikommal és majoránnával összekeverem, felöntöm tejszínnel, és az első rottyanásig főzöm.
A hússal párhuzamosan elkészítem a patisszont is. Megmosom, cikkekre vágva meghámozom, és kivájom a magos részt belőle. A "patkókat" kis darabokra vágom, amennyire a lehetőségek engedik, kockára. Ezeket a kockákat ízesítés nélkül, forró olajban kisütöm, és szűrőlapáttal tálba szedem.
Egy közepes méretű, kerek jénai tálat vékonyan kikenek olajjal. A megsütött patisszon felét a tál aljára teszem, szűrőlapáttal rárétegezem a csirkemell falatokat. Befedem a maradék patisszonnal, ráöntöm a csirkemell tejszínes szaftját, megszórom reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütöm. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése