2013. július 17., szerda

Mustáros csirkecomb

Bár a csirkecomb nem tartozik a kedvenceim közé, ezt még én is megkóstoltam. Varázslatos illatok terjengtek a konyhában, miközben sült. Fokhagyma, fűszerek... :))

Mustáros csirkecomb

Hozzávalók:
4 db csirke felsőcomb 
Dijoni mustár
bors
bazsalikom
pirospaprika
kakukkfű
paradicsom
paprika
hagyma
fokhagyma

olaj

A megmosott csirke felsőcombok bőre alatt a húst megkenem Dijoni mustárral. 
A sót, borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet, pirospaprikát összekeverem, és pár csepp olajjal masszává kavarom. megkenem vele a bőrös részt felül, majd kiolajozott tepsibe fektetem a húsokat. Felszeletelt hagymát, fokhagymát, paradicsomot és paprikát szórok rá és köré, felöntöm vízzel. Befedem alufóliával, és előmelegített sütőben, 200 fokon 50 perc alatt puhára sütöm. Az utolsó 10 percben leveszem róla a fóliát, hogy megpiruljon a teteje.
Köretként illik hozzá a saláta, bármilyen főzelék, vagy a hagyományos párolt rizs, krumplipüré, sült krumpli trió bármelyike.

1 megjegyzés: