2013. március 21., csütörtök

Tejfölös karfiolleves

Őszintén bevallom, viszonylag ritkán készítek levest. Ha mégis, akkor toplistás a húsleves, és a különböző zöldséglevesek. A mai ebéd tejfölös karfiolleves lett, melyet a színe miatt némi brokkolival dúsítottam.

Tejfölös karfiolleves


Hozzávalók:
6-7 kisebb karfiolrózsa
2-3 kisebb brokkolirózsa
3 db krumpli
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1 pohár tejföl
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál tárkony
őrölt bors

Egy fazékban megforrósítom az olajat, rádobom a finomra vágott fokhagymát, és addig hevítem, míg a fokhagyma sisteregni kezd. (Figyelem! Nem égetjük szénné, mondom: sistereg!)
Hozzáadom a karfiolt, brokkolit és a kockákra vágott hagymát, pár percig párolom. Rászórom a lisztet, és alaposan összekeverem az olajos zöldségekkel. Felengedem vízzel, beleteszem a felkockázott krumplit, tárkonyt, sót, borsot, és kb. 20 percig főzöm.  
A levesből kiveszek 1-2 evőkanállal, és a tejfölt csomómentesre keverem vele. Folyamatos keverés mellett a leveshez adom a tejfölt.
Tartalmas, finom leves. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése