2013. február 13., szerda

Sütőtökös kuglóf tiramisu krémmel

Csodaszép sütőtökök mosolyogtak rám a zöldségesnél, és nem tudtam ellenállni a csábításnak. Kiválasztottam egy kisebbet a szépségek közül, a mérleg szerint néhány gramm híján egy kilós példány. Mire hazaértem vele, eldöntöttem, hogy fahéjas cukorral sütöm meg a felét. A másik felét pedig simán, azt ugyanis kuglófba szántam.

Sütőtökös kuglóf tiramisu krémmel

Hozzávalók:
45 dkg liszt
5 dkg durvára tört dió
40 dkg megsütött sütőtök
40 dkg cukor
3 dl olaj
4 tojás
2 teáskanál sütőpor
3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
csipet só

Kézi habverővel a cukrot és az olajat habosra keverem, folyamatos keverés mellett egyesével beleütöm a tojásokat, hozzáadom a szárazanyagokat, és végül a sütőtökpürét. Kivajazott-kilisztezett formában (vagy kenés nélkül szilikonformában) 160 fokon 50-60 perc alatt készre sütöm.

A krémhez egy csomag tiramisu pudingport 3 dl vízzel és 1 evőkanál cukorral sűrű krémmé főzök, majd a már kihűlt kuglófra csorgatom, a tetejére színes tortadíszítő cukrot szórok.

A sütőtökös kuglóf ötletét TücsökBogár receptje adta, ezúton köszönöm neki. :)

4 megjegyzés:

  1. Remek recept, és biztos nagyon finom volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Marisz, valóban finom volt. :)

      Törlés
  2. Gaby ezért ölni tudnék most:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsófi, a palacsintádért cserébe adok a kuglófból. :)

      Törlés