2013. január 11., péntek

"Szivárvány" Karácsony 2012 - összefoglaló

Bizonyára emlékeztek, kedves olvasóim, hogy 2012 decemberének elején több gasztrobloggerrel adománygyűjtő kampányt indítottunk. A kezdés körülményeit és az akció kiírását ITT olvashatjátok. :)
Trollanyu (Troll a konyhámban blog), Tünde (Tündérkonyha blog) és jómagam a bátonyterenyei Szivárvány Lakásotthon gyermekei részére gyűjtöttünk. Örömmel jelentem, sikeres volt az akció! Csomagok és utalványok érkeztek a gyerekeknek, számukra a boldog karácsony ezúttal nem üres frázis volt.

Az otthon dolgozói fotókat készítettek az adományokról, következzék hát a fényképes beszámoló!

Az első csomagok közt érkezett

Újabb csomag

A magánszemélyektől érkezett csomagok tartalma a teljesség igénye nélkül:

liszt
kristálycukor
rizs
búzadara
kakaó
tészta
tea
szaloncukor
csokoládé
kekszek
pudingpor
könyvek
írószerek
kártyák



9 doboz C-vitamin

A legkedvesebb adományok között tartjuk számon dr. Lenkei Gábor és a Dr. Lenkei Vitamin Központ   küldeményét: tőlük 9 doboz narancs ízű C-vitamin rágótablettát vitt a futár Bátonyterenyére. (Azért 9 doboz, mert 9 lakója van az otthonnak.) Itt is, újra, köszönjük szépen, Doktor Úr!


Ajándékutalvány, melyből bármi vásárolható az adott üzletláncnál

Magánszemélyektől összesen 16.000 Ft értékben érkezett Tesco ajándékutalvány, Németországból és Norvégiából is hozott a posta felajánlást. Az otthon dolgozói az utalványokat arra költötték, amire a szűkös költségvetésből eddig nem jutott: lecserélték az agyonhasznált dvd-lejátszót, és vásároltak két új, szétnyitható ruhaszárítót (9 gyerek ruháinak eddig egyetlen, régi, viharvert szárító jutott, ami a mosást-szárítást jelentősen lassította), a fennmaradó utalványokért pedig gyümölcsöt kaptak a gyerekek.


A bátonyterenyei Szivárvány Lakásotthon gyermekei, dolgozói és a magam nevében köszönöm az adományozók felajánlásait. És köszönjük mindazoknak a segítséget, akik a Facebookon megosztásokkal segítették a kampányt, hogy minél több emberhez eljusson a híre.

Rubin S. Gaby

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése