2012. november 3., szombat

Tejfölös hús házi nokedlivel

A házi nokedli nem misztikus csoda, bárki elkészítheti felsőfokú konyhai tanulmányok nélkül is.:)) Hamar összeállítható a tészta, és a nokedliszaggatás sem túl bonyolult. A tejfölös hús mellé remek köret. 

Tejfölös hús házi nokedlivel



Hozzávalók a tejfölös húshoz:
50 dkg sertéscomb
2-3 evőkanál olaj
1 közepes fej vöröshagyma
bors
pirospaprika
1 dl főzőtejszín
2 dl tejföl

A sertéscombot megmosom és felkockázom. Felforrósítom az olajat egy teflonedényben, a kockákra vágott hagymát üvegesre pirítom benne, majd a húsfalatokat rádobom, és minden oldalukat világosra pirítom. Rászórom a pirospaprikát, sózom, borsozom, felöntöm kevés vízzel, és 20 perc alatt puhára főzöm. Ekkor hozzáadom a tejföl-tejszín keveréket, és felforralom, hogy egyet rottyanjon. A tejfölös hússal több dolgom nincs, elkészítem a nokedlit.

Hozzávalók a nokedlihez:

20 dkg liszt
2 tojás
1,5 dl víz
a főzéshez víz

Egy lábasban felteszek vizet forrni. A hozzávalókból lassan csomómentes galuskatésztát keverek, és a forrásban lévő vízbe szaggatom. Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, leszűröm őket.

Tálaláskor tányérra szedek egy adag nokedlit, bőven adok rá a tejfölös húsból, és meglocsolom a hús szaftjával.

3 megjegyzés:

  1. Hát ez az - ami nálunk is nagy kedvenc, s ugyan ezek a hozzávalók azzal a különbséggel, hogy a férjem szerint a husi az legyen egy szeletben és ne kockázva :) Hát ha neki így jó, akkor legyen így.

    VálaszTörlés
  2. Tényleg guszta, olyasmi mint a paprikás csirke :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lett!Egyszerü elkèszíteni.

    VálaszTörlés