2012. november 4., vasárnap

Rakott kolbászos-zöldséges hús

Ismét egy rakott étel került ki a kezeim közül.:)) Múlt hónapban készítettem hasonlót, akkor több megmaradt étel egy-egy adagját használtam fel. Ezúttal friss összetevőkből készült az ebéd, a mirelit spenótot leszámítva. 
Nagyon szeretem a tepsiben vagy jénaiban sült ételeket, mert finoman összeérnek benne az ízek a fólia alatt, és mert nem kell figyelni rá, kavargatni, csak beállítani a sütő időzítőjét, és amikor jelez, kivenni a kész ételt. :)

Rakott kolbászos-zöldséges hús



Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb 
1 csomag mirelit spenót
6-8 db közepes krumpli
1 szál somogyi parasztkolbász
olaj a jénai kikenéséhez
fél tasak zöldfűszeres grill fűszerkeverék
2 nagy fej vöröshagyma

Egy szögletes jénai edényt vékonyan kikenek olajjal, és egyenletesen eloszlatom az alján az apróra felkockázott húst. Megszórom a fűszerkeverék felével, erre jön a felkarikázott hagyma. A következő réteg a spenót. Nem kell a klasszikus módon elkészíteni, elég csak annyira felengedni a fagyasztóból kivéve, hogy kenhető állagú legyen. Tehát rákenem a spenótot a hagymás rétegre, majd betakarom a felkarikázott krumplikkal. A tetejére kerülnek a kolbászkarikák, és a zöldfűszeres keverék másik fele. Alufóliával letakarom, és 200 fokos sütőben kb. egy óra alatt megsütöm. (A sütő fajtájától függ, hogy 50 perc alatt sül-e meg, vagy 70.)
Vízzel nem öntöm fel sütés előtt, így is szaftos, omlós lesz minden alkotórésze, hiszen olaj van alatta, és ott a krémes spenót, na meg a kolbászból kisülő zsír...:))) Külön nem sóztam meg, a kolbászban van só, nekem annyi épp elég bele, de aki a sósabb ízeket kedveli, nyugodtan megsózhatja sütés előtt.:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése