2012. október 20., szombat

Zöldborsós sertésragu


Ez a blog 100. receptje. :) A hosszú hétvége első napján ragut készítettem ebédre. Az érdekes név egy egyszerű ételt takar: kis kockákra aprított húsból készült pörkölt zöldséggel dúsítva. 

Zöldborsós sertésragu sült krumplival



Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
40 dkg zöldborsó
2 fej nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
pirospaprika
Piros Arany
bors
majoránna

Serpenyőben felforrósítom az olajat, és az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. Hozzáadom a felszeletelt fokhagymát. Rászórok 1 kiskanál piros paprikát, és 1 evőkanálnyi Piros Aranyat, alaposan összekeverem őket a hagymával, majd felöntöm 1 dl vízzel. A megmosott, kis kockákra vágott sertéscombot a paprikás hagymához adom, fehéredésig pirítom, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Kb. 30 perc után a húshoz keverem a zöldborsót, sózom, borsozom, majoránnával fűszerezem, és fedő alatt - időnként megkeverve, és ha szükséges, a vizet pótolva - további 30 percig főzöm.
A zöldborsós sertésragut sült krumplival tálaltam, de illik hozzá a párolt rizs és a puha fehér kenyér is.

5 megjegyzés:

  1. Egyszerűen imádom, apukám kedvenc kajája volt, mindig frenetikus lett, mikor ő főzte! :) Pont ugyanilyen volt. :)) Azt hiszem muszáj lesz megcsinálnom. :)

    VálaszTörlés
  2. Kívánom, hogy még sok száz recepted legyen a blogon!
    Köszönöm az ötletet, a heti menünkben szerepelni fog:-)

    VálaszTörlés
  3. Borsós pörköltet én is szoktam főzni, de krumplit még nem tettem bele. kipróbálásra való ötlet.
    Várjuk a következő 100 receptet!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat! :)

    Marisz, a sült krumpli köret volt a raguhoz, isteniek együtt!! :)

    VálaszTörlés