2012. október 19., péntek

Mákkrémes palacsinta

Kezeket fel, lássam, ki szereti a palacsintát? Bőven akad jelentkező, jól van. Túrós, kakaós, lekváros. Megszokott ízek. Másnál. Én ugyanis a klasszikus palacsintatöltelékeket már annyira unom, hogy inkább kísérletezek az ízekkel. :)) A múltkori kókuszkrémes palacsinta olyan remekül sikerült, hogy elhatároztam, eztán kizárólag krémes töltelékeket fogok "kitalálni" a palacsintához. Így született meg Rubin Konyhájában múlt vasárnap a mákkrémes palacsinta.

Mákkrémes palacsinta




Hozzávalók 10 db palacsintához:
1 tojás
2,5 dl tej
10 dkg liszt
csipetnyi só
csipetnyi cukor

Az összes hozzávalót egy edényben robotgép segítségével alaposan összekeverem, és 15 percig állni hagyom. Ecsettel vékonyan kiolajozok egy palacsintasütőt, felforrósítom, és egy merőkanál tésztát öntök bele. Óvatos mozgatással egyenletesen eloszlatom a serpenyőben a tésztát. Amikor az egyik fele rózsaszínre pirul, hosszú tortalapáttal  megfordítom, és a másik oldalát is megsütöm.
A kész palacsintákat felhasználásig alufóliával lefedem, és elkészítem a tölteléket, ezúttal mákkrémet.

Mákkrém:
2 dl tej 
2 evőkanál mák
2 evőkanál búzadara
1 evőkanál porcukor

Az összetevőkből sűrű krémet főzök, és megtöltöm vele a palacsintákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése