2012. szeptember 5., szerda

Leveles tésztában sült májas-almás-gombás töltelék wellness zöldségkörettel

Kora őszi, impresszionista ebédet főztem. Renoir "Evezősök reggelije" című képének mintájára megalkottam a "Favágók ebédje" nevű művemet. :)) Kedvenc fotózós helyszínem foglalt volt, a nagy fa asztalon dunsztban pihen a paradicsomlé és a lecsó, így új terepet kellett keresnem. Egy farakás ideális háttérnek bizonyult, elé görgettem egy tuskót, hogy legyen mire tenni a tányért. :) S hogy mi volt az ételkompozíció? Leveles tésztában sült májas-almás-gombás töltelék, wellness zöldségkörettel.

Leveles tésztában sült májas-almás-gombás töltelék wellness zöldségkörettel


Hozzávalók:
1 csomag mirelit leveles tészta (500g)
25 dkg csirkemáj
30 dkg reszelt alma
1 kis üveg gomba
majoránna
bazsalikom
bors
1 tojás a kenéshez
450 g wellness zöldségköret (zöldbab, bébirépa, bébikukorica)

A csirkemájat, a reszelt almát és a lecsepegtetett gombát egy edényben megpárolom. Sózom, borsozom, bazsalikommal és majoránnával fűszerezem. A felengedett leveles tésztát fél centi vastagra kinyújtom, ráhalmozom a kihűtött tölteléket, a tészta rövidebb szélét behajtom, majd rétes módjára feltekerem rúdba. Egy felvert tojással lekenem a tetejét, és 180 fokos, előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöm.
Amíg a tésztám sül, megpárolom a wellness zöldségkeveréket, enyhén sózom.
Tálaláskor szeleteket vágok a töltött tésztából, és 2-3 evőkanál párolt zöldséget teszek a tányérokra fejenként.
Tipp: lehet édes almából készíteni, nekem savanykás, zöld héjú akadt itthon, ez pikáns, kissé fanyar ízt adott a tölteléknek. :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése