2012. augusztus 8., szerda

Zöldséges csirkemell új burgonyával

A mai mottó: sok, színes zöldség, kevés hús. Ennek jegyében készült az ebéd. :))


Zöldséges csirkemell új burgonyával


Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
30 dkg zöldborsó
2 db piros húsú paprika
2 db sárgarépa
2 teáskanál zöldfűszer keverék (petrezselyem, bazsalikom, lestyán, majoránna)
bors
3 evőkanál olaj + bő olaj
1 kg új burgonya


A csirkemellfilét felkockázom, és a 3 evőkanál felhevített olajon fehérre pirítom. Megszórom a fűszerkeverékkel, megkeverem, és hozzáadom a zöldborsót, a megmosott-meghámozott-felkarikázott sárgarépát és a megmosott-felkockázott paprikát. 2 dl vízzel felöntöm, és 10 percig közepes lángon fedő alatt párolom, majd megsózom-borsozom, és leveszem a tűzről. 
A körethez megmosom és félbevágom a krumplikat, bő olajban megsütöm, aztán lecsepegtetem és sózom őket.
Jó étvágyat! :))

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és ami fontos hogy nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Valóban finom. :)) Színes, ízletes, és hamar elkészül. :)

    VálaszTörlés