2012. augusztus 17., péntek

Rakott karfiol

Egytálétel tepsiben? Igen! Meseszép karfiolt zsákmányoltam a zöldségesnél. Nagy, hófehér rózsák a harsogóan zöld levelek között: szerelem volt első látásra. :) Hazafelé úton eldöntöttem, rakott karfiol lesz belőle, húsmentesen.

Rakott karfiol


Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
2 sárgarépa
4-5 db újkrumpli
bors
petrezselyem
zsemlemorzsa
vaj
2 dl tejföl
1 tojás


A karfiolt megtisztítom, rózsáira szedem, és sós vízben megfőzöm. Egy 35x25 cm-s tepsit kikenek vajjal, megszórom zsemlemorzsával. A tepsi aljára kerül a felkarikázott újkrumpli, sózom, borsozom, erre rétegzem a karikára vágott sárgarépát, majd a karfiolrózsákat egyenletesen eloszlatom a tetején. A tejfölt és a tojást összekeverem, szórok bele egy kis petrezselymet, és a keverékkel meglocsolom a karfiolt. 30 perc alatt, 180 fokos sütőben sütöm meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése