2012. július 17., kedd

Sajttal töltött cukkinifasírt

Két karcsú cukkini árválkodott a hűtőmben napok óta, sorsukra vártak. Töltve, rántva, lecsóban, levesként szerepelt a közelmúltban az étlapomon cukkini, valami újat szerettem volna. Az egyik locsi-fecsi csajos Facebook-csoportban bukkantam Sándor Andrea cukkinifasírt receptjére, melyet ezúton köszönök neki. A sajt a közepükben különdíjat érdemel, nagy ötlet, Andi! :))

Sajttal töltött cukkinifasírt


Hozzávalók 10 darabhoz:
1 nagyobb rántani való cukkini (vagy 2 karcsú)
1 tojás
15 dkg zsemlemorzsa
bors
5 dkg edami sajt

A cukkinit meghámozzuk, és a magokkal együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáütjük a tojást, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a 15 dkg zsemlemorzsát, majd összegyúrjuk. Ha sok levet enged a cukkini, adjunk még hozzá zsemlemorzsát, hogy megfelelő állagú masszát kapjunk. Kockákra vágjuk a sajtot. Golyókká formázzuk a masszát, közepükbe sajtkockát teszünk, zsemlemorzsában megforgatjuk, végül forró olajban kisütjük őket. A masszába tehetünk még az összegyúrás előtt reszelt sajtot, szezámmagot is, vagy ezekbe forgathatjuk a fasírtgolyókat.

2 megjegyzés: