2012. július 29., vasárnap

Citromfagylalt torta

Debütáló tortafagyi, egy receptes újság ihletett meg. :) Üdítően nyári, citromos édesség, friss, könnyű, és hamar elkészül - a fagyasztási időt leszámítva. 


Citromfagylalt torta szeletben

Citromfagylalt torta egy szelet mínusszal :)


Hozzávalók:
25 dkg háztartási keksz
12 dkg margarin
2 tojássárgája
4 evőkanál cukor
2 db citrom
2 dl tej
2,5 dl habtejszín

A kekszet morzsásra töröm, és a megolvasztott margarinnal masszává gyúrom. Egy kapcsos tortaformát - én 28 cm átmérőjűt, de aki magasabb tortát szeretne, használhat 24 centiset is - kibélelek a kekszmasszával, elnyomkodom az alján. Akinek van kedve és türelme, nyomkodhat a szélére is. :)) Hűtőbe teszem, és elkészítem a fagylaltot. A tojások sárgáit habosra keverem a cukorral, hozzáadom a 2 citrom levét és reszelt héját, elkeverem benne, majd beleöntöm a tejet, és lassú tűzön kevergetve besűrítem a krémet. Amíg a citromos-tojásos krém hűl, kemény habbá verem a tejszínt. A habot a krémhez keverem, és az egészet a kekszes tortaformába öntöm. 4-5 órára fagyasztóba teszem a citromfagyis tortát, tálalás előtt 10 perccel kiveszem, majd szeletelem. 

5 megjegyzés:

  1. Guszta lett nagyon! Ma fagyis nap volt nálam is,azt posztoltam én is:))

    VálaszTörlés
  2. Böbe, a nyár fagyiszezon, megértem, hogy te is hideg nyalánkságot készítettél. :)

    Flóra, köszi. :))

    Nyammm, gyere bármikor, és vendégem vagy édességre!:))

    VálaszTörlés
  3. Nekem is kell, nem akarok csinálni semmit, csak ezt megenni!! Köszi! Finom lehet nagyon!!!!!!!

    VálaszTörlés