2012. június 26., kedd

Diófagylalt

Egy hete készülök a diófagyira. Nem kerestem receptet sem a Google-ban, sem blogokban, ha valakinek a valamijére hasonlít, az pusztán a véletlen műve. :)) 

Diófagylalt by Rubin

Hozzávalók:
1 tubus sűrített tej (150g)
1,5 dl tej
15 dkg durvára tört dió
2 evőkanál porcukor
2 teáskanál mandulaaroma (színtelen vagy zöld, mindegy)

Az összes hozzávalót összekeverem, és egy zárható műanyag dobozba töltöm a diós masszát. 5-6 órára a fagyasztóba teszem. :) 


Miután megosztottam a fagyit a Facebookon, voltak kérdések, ezért ma, a bejegyzés másnapján kiegészítem a receptet az alábbiakkal. A fagyit óránként megkeverem egy villával, hogy a jégkristályokat összetörjem. A bolti fagyikkal ellentétben semmiféle adalékanyag és E-betűs nincs benne, ezért más az állaga. Ha a készítéshez képest 7-8 órával később vagy másnap szeretnénk belőle enni, tálalás előtt 10-15 perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy ne ütvefúróval kelljen az adagokat kirobbantani a dobozból, hanem kanállal, szépen szedhessük ki. :))

6 megjegyzés:

  1. Flóra, örülök, hogy tetszik. :) Remélem, ízleni fog! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet az íze! Jártam már én is úgy hogy nem kellően kavartam és ahogy jelzed is nagyon összeállt!:-)

    VálaszTörlés
  3. Jó otlet Rubin, mentettem, köszönöm! Kreativok a receptjeid! Üdv, Torma a nosalty-ról :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Rubin! Tegnap megcsináltam a dió fagyit, a cukrot elhagytam, nekünk így pont jo volt! A dió melle mandulát is tettem, fincsi! Köszi a receptet :) Torma

    VálaszTörlés
  5. Nagyon örülök, hogy ízlett a diófagyi!:)))

    VálaszTörlés